Mi a különbség a hagyományos és a természet esszenciájával burkolt lámpabúrák között? 

A természet hangulatát megteremtő lakberendezésről a legtöbbeknek a naturális színek, a különböző organikus mintázatok, és a fából készült, letisztult formavilágú bútorok jutnak eszébe.

 

Azt már kevesebben tudják, hogy akadnak olyan design megoldások is, melyek ennél jóval közelebb hozzák a természetet, és nem csak leutánozzák a szépségét, hanem valóban beemelik azt az otthonunkba.

 

Ilyenek például a Viaplant növényi részek felhasználásával készülő lámpabúrái is.

 

Most megmutatjuk neked, miben is különböznek ezek egy hagyományos lámpabúrától, a tények mellett pedig néhány érdekességet is megtudhatsz róluk!

Column Mini szalma lámpa

Különleges hangulat 

Abban mindnyájan egyetértünk, hogy az egyedi hangulat megteremtéséhez egyedi berendezési tárgyak szükségesek.

Sokan éppen ezért imádják annyira a limitált design termékeket és kézműves alkotásokat.

Olyan hangulatot kölcsönöznek ugyanis otthonunknak, mely különleges és utánozhatatlan légkört varázsol.

Column Mini fű lámpa

A Viaplant lámpabúrái a design termékek piacán is kivételesnek számítanak, hiszen valódi növények felhasználásával készülnek.

Ezek a növényi részek minden egyes darab esetében olyan mintázatot alkotnak, mely egyedivé és utánozhatatlanná teszi őket.

Átvilágításuk pedig igazán meghitt, bensőséges hangulatot varázsol a lakásban.

A természet múlhatatlan szépsége 

Bármilyen furcsán is hangozhat elsőre, de a mindennapi használati tárgyak is képesek lehetnek arra, hogy emlékeket őrizzenek. Akár csak egy jól sikerült fénykép.

 

A Viaplant különleges paneljei lehetővé teszik a növényi részek látványos konzerválását. Ezáltal minden egyes belőlük készült lámpabúra képes megragadni és nem mindennapi használati tárgy formájában megörökíteni egy pillanatot a természet elillanó szépségéből.

 

A legtöbb design bútorral és kiegészítővel ellentétben a Viaplant tehát nem múló trendeket követ. Szépsége a természet örökérvényű esztétikájából fakad. Ez az a tulajdonság, amit egy tömeggyártott termék, legyen akármilyen mutatós megjelenésű is, képtelen reprodukálni.

Column Mini tippan lámpa

Környezettudatos tervezés és megvalósítás 

A Viaplant lámpabúráinak megalkotása során a legnagyobb inspirációt a természet szépsége és sokszínűsége jelentette.

 

Szerettünk volna azonban úgy átemelni egy darabka természetet a mindennapokba, hogy azzal véletlenül se károsítsuk saját környezetünket, életterünket.

 

Éppen ezért a panelek gyártása során kizárólag olyan növényi részeket használunk, melyek nagy része a városi zöldterületek fenntartása  (vagy éppen futballpályák gyepének karbantartása) során keletkezik, megújulási idejük pedig kevesebb, mint egy év.

 

Az őszi lomblevelek, a lenyírt fű, vagy épp lekaszált tippan hasznosításával megőrzünk egy apró darabot a természetből, ilyen módon a leghétköznapibb fűszálak egy stílusos kiegészítő formájában otthonod kiemelkedő díszei lehetnek.