a történet

A Viaplant művészeti projektként indult 2015-ben – a Tájék Művészeti Csoport alkotásaként – Pilsen, Európa Kulturális Fővárosa felhívására.

Hosszas kísérletezés és fejlesztés után önálló termékké nőtte ki magát: a Viaplant® egy szabadalmaztatott UV- és fagyálló kompozit anyag.

egyedi

A természetes alapanyagok sajátossága és a kézi feldolgozás eredményeként paneleink egyediek.

Ahogyan a borok esetében az egyes évjáratok, a mi termékeink is magukban hordozzák a származási hely és az adott év jegyeit.

Az ebből eredő változatosság termékeink sajátja.

megújuló, természetes alapanyag

Termékeinkben olyan növényi részeket, leveleket és virágzatokat alkalmazunk, amelyeknek a megújulási ideje 1 év vagy kevesebb.

A különleges gyártási eljárásnak köszönhetően a növények megőrzik színüket és természetes karakterüket.

vékony, könnyű

A Viaplant panel az innovatív anyagösszetételnek és egyedi gyártástechnológiának köszönhetően könnyebb, mint más, hasonló felhasználási körű anyagok: tömege 1.2 kg/m2/mm, amely egy hagyományos csempe tömegének kevesebb, mint negyede. A panelek vastagsága típustól függően mindössze 3-4 mm.

tetszőlegesen szabható

A Viaplant panelek könnyen méretre vághatóak asztalosipari szerszámok segítségével, így a végtermék formájának csak a képzelet szab határt.

fényáteresztő

A Viaplant áttetsző és átvilágítható. Új távlatokat nyit a belsőépítészetben, a világítástechnikában és számos kreatív területen.

hazai

A Viaplant természetes alapanyagai kivétel nélkül hazai forrásból származnak.

Fontos számunkra, hogy a teljes munkafolyamat Magyarországon történik.