A Viaplant nyilvánvaló jellegzetessége maga a növény – részletei, színe és textúrája.  Az anyag második rétege a növény származási helye, annak története.

A Viaplant nyilvánvaló jellegzetessége maga a növény – részletei, színe és textúrája. Az anyag második rétege a növény származási helye, annak története.

ÚJRATERVEZETT
A természet kézjegye és a mérnöki tervezés

 

A  városi zöldfelületek fenntartása során keletkezett növényi részek hasznosítását újragondoltuk. Az őszi lombleveleken és a lenyírt fűszálakon túl az agresszívan terjedő invazív fajokban – mint például a kanadai aranyvessző vagy a parlagfű – is megláttuk a szépséget és a lehetőséget. Olyan növényi részeket alkalmazunk, amelyeknek a megújulási ideje egy év, vagy annál rövidebb, ami a környezeti terhelés minimalizálása szempontjából kulcsfontosságú. Mindemellett fontos számunkra, hogy a Viaplant természetes alapanyagai kivétel nélkül hazai forrásból származnak, és a teljes munkafolyamat Magyarországon történik.

 

LÁTVÁNY, ÉLMÉNY, HANGULAT
Nem „olyan mintha”, hanem „az ami”

 

Nem imitálja a természetet, hanem azonos azzal, valóságos növényekkel, színben és részletekben gazdag látványt teremt. A Viaplant átvilágítva pedig lenyűgöző hangulatot áraszt.

 

IDŐTÁLLÓ
Mindig stílusos

 

A tartós anyagoknak, a természet esztétikájának köszönhetően a Viaplant nem a múló trendeket követi, választása hosszú távra szól.

 

SZEMÉLYESSÉG
Az anyag második rétege, a történet

 

Burkolat, használati tárgy, lámpa vagy bútor – de nem mindegy, hogy a növény honnan származik, mi annak a története? Egy 500 éves hársfa levele, egy híres focistadion gyepe, vagy egy menyasszonyi csokor újrahasznosítása. Hagyomány és örökség, ami hozzánk kötődik

NÖVÉNYMINTÁZATOK